Барні стійки для ресторанів
Красива барна стійка – це лице ресторанного закладу, за аналогією з тим, що кухня його серце.
Барні стійки для хороших ресторанів, які зроблені на нетривіальній ідеї, і мають оригінальні інтер’єрні рішення, як правило, виготовляють на замовлення. Крім того, можна звернутися в спеціальні компанії, які займаються автоматизацією ресторанної діяльності і при достатній кількості фінансових коштів в найкоротші терміни вирішити проблему.
Барні стійки для ресторанів і кафе можуть бути з самих різних матеріалів, таких як дерево, природний або штучний камінь, метал, пластик, можуть бути навіть зі скла або нержавіючої сталі. Якщо дозволяє стилістика приміщення, можна використовувати матеріали в стилі «етно». Дуже поширені барні стійки, декоровані дерев’яними панелями і фасадними стільницями.
Популярність барних стійок з дерева постійно зростає. Дерев’яні конструкції, в силу особливості матеріалу, відрізняються оригінальністю. Дуже часто такі стійки існують в єдиному екземплярі, унікальність якого відображає всю ступінь фантазії власників ресторану чи кафе. При цьому конструкції з дерева стабільно надійні, прослужать кілька років на радість відвідувачів закладу.
Однак найбільш практичним матеріалом, придатним для барної стійки, є штучний камінь. Такі стійки гарантовано довго служать, виробники заявляють більше 15 років експлуатаційного терміну. Відмінною рисою стійок зі штучного каменю є відсутність подряпин і тріщин, завдяки технології виготовлення «безшовним» способом. Такі стійки мають литу, непористу поверхню, тому абсолютно захищені в плані гігієни. Це вкрай важливо для будь-якого ресторану. Такі властивості, як ударостійкість і стійкість до зовнішніх пошкоджень роблять штучний камінь незамінним при оформленні будь-якого ресторанного закладу.
Іноді барні стійки оснащені такими стильними пристосуваннями, такими як окремі модулі або труби, карниз, у якого є опори. Ще частіше можна зустріти стійки з додатковим вбудованим устаткуванням, при цьому льодогенератори, вітрини або холодильники, які і є цим додатковим устаткуванням, можуть самі по собі бути дуже оригінальними. Природно, вони є доповненням основної конструкції і виконані в її стилі.
Всі барні стійки можна систематизувати за конструктивним та технічним деталям, так як вони представляють собою досить складні складові конструкції. Є два основних типи – “італійський” і “американський”.
Барні стійки ресторанів для барів найчастіше “італійського” типу, що має дрібномодульну структуру, з трьома основними частинами – передньою і задньою буфетними лініями, верхнім ярусом.
У “американського” типу акцент на фасаді, за яким криється необхідний арсенал. У кафе найчастіше барні стійки саме “американського” типу.
У ресторанах можуть бути стійки обох типів.